Israel - Egipt

Din programul Israel-6 nopti+Egipt-4 nopti

Ziua 1a-Mic Dejun.Tiberias- coborim pe valea riului Iordan catre Qumran -locul unde sau descoperit documentele scrise de Secta Esenienilor.Scurta oprire la Magazinul cu produse cosmetice,cu saruri din Marea Moarta. Continuam spre Eilat-Statiune de renume mondial la Marea Rosie-TABA-ora 14:00-15:00, trecerea granitei din Israel in Peninsula Sinai-Egipt. Calatorie dealungul litoralului egiptean,spre Manastirea Sfinta Ecatherina (construita de Imparatul bizantin Justinian cel Mare in anul 550-551,unde Moise a vorbit cu Dumnezeu…. Cazare si cina la Hotel de 3/4*.

Ziua 2a– In zori la ora 2:00 urcare pe Muntele Sinai,la locul unde Moise,a primit Tablele cu legi.Ora 8:00-Mic dejun la hotel.Vizitarea manastirii Sf.Ecatherina.Continuam calatoria, traversind peninsula Sinai si vom ajunge seara la Cairo,capitala Egiptului.Cazare si cina la hotel bun, 4*.

Ziua 3a – Mic Dejun.Excursie de 1 zi la Alexandria.Vom vizita Manastirea Sf.Macarie in valea Natroun,aproape de Manastirea Sf.Mina (cu moastele sfintului). Bibliteca din Alexandria si locul vechiului far.Teatrul roman. Citadela. Cina si cazare in Cairo,Hotel 4*.

Ziua 4a -Mic dejun.Tur de oras. Se va vizita Muzeul de Egiptologie, Manastirea Sf.Marcu (mormantul si moastele Sf.Apostol Marcu),orasul vechi, Biserica suspendata,cele 3 piramide si sfinxul,laboratoarele de papirus si parfumuri. Cina si cazare,hotel 4*.

Ziua 5a – Mic dejun.Azi vom parasi orasul Cairo,vom strabate vom trece riul Nil, Vom strabate podisul Sinai cu privelisti uluitoare si apoi pe tarmul Marii Rosii-Orasul Nweba. Vom ajunge la Taba-punctul de frontiera cu Israelul.Orasul –Statiune Eilat,aflat in Golful Eilat la Marea Rosie.