Israel - Iordania

DIN PROGRAMUL ISRAEL-IORDANIA

Ziua 1a – Mic dejun.Deplasare la Muntele Fericirilor,vizitarea biserici.Tabgha unde Iisus a savirsit minunea inmultirii piinilor si al pestilor.Capernaum,oras denumit si”Cetatea Domnului”, (vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat,casa Sf.Petru),inconjuram Marea Galileii si vizita laYardenit “locul amenajat al botezului” lui Iisus.Ora 13:00-Deplasare la Ben She”an.(Decapolis) si vom trece peste Podul Seik Husein,apa Iordanului, trecind din Israel in Iordania. Continuind printre munti si vai adinci,vom trece pe linga Castelul de la Ajlun, construit pe virful unei inaltimi de un general al regelui Saladin in anul 1184 si ne indreptam spre AMAN- capitala Statului Hasemit Iordania, Capitala Iordaniei. AMAN, oras cu aproape 2 mil.de locuitori,numit in antichitate Philadelphia, asezat pe 7 coline. Cina si cazare in hotel de 3* bun,in camere baie,telefon,aer conditionat,TV pe pe cablu,frigider.

Ziua 2a – Mic dejun.Deplasare la PETRA. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor,      cetatea roz- rosiatica,de mai mult de 2000 de ani in urma,cu cladiri sapate in stinca,redes- coperit in anul 1812,dupa o uitare de cca 300 de ani.Defilee inguste,fatade sapate in munte temple, monumente funerare. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul- Al Khazanek    si amfiteatrul.Asezata intr-un defileu care ii confera securitate naturala deosebita, cetatea a rezistat atacurilor elenilor si apoi ale romanilor condusi de Pompei,dar a fost cucerita de armatele romane conduse de Traian.Petra cu comorile ei sapate in piatra, reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei.Petra a fost inclusa prin vot universal in anul 2007 in rindul celor 7 minuni ale lumi antice si moderne (locul al 3-lea).Parasim Petra si trecind peste Valea lui Moise, revenim la Aman.Cina si cazare.Posibilitate de a iesi la soping.

Ziua 3a – Mic dejun.Deplasare la JERASH anticul Gerasa, important oras din perioada romana.Vizitarea vechiului oras cu Poarta de intrare,strazi,arce si coloane –str.CARDO,in linie dreapta cu 250 de coloane in stil Ionic si Doric,deosebit de bine pastrate,vom vedea Forumul Oval,templul lui Zeus si Artemis,bai si teatre.O legenda sugereaza ca Sf.Pavel si-a petrecut un timp aici dupa ce a parasit Damascul.Continuam la Mabada-orasul mozaicurilor pentru a vizita biserica Greco-ortodoxa Sf.Gheorghe,cuprinzind un mare mozic cu cea mai veche harta a Tarii Sfinte cu centrul la Ierusalim.Apoi vom vizita Mt.NEBO de unde Moise a vazut Pamintul Fagaduintei,la monumentul Franciscan ridicat pe acel loc.Ne reintoarcem la Aman.Tur panoramic al orasului Aman,vom privi Citadela, amfiteatrul roman cu 6000 de locuri,zonele noi moderne si vizita in orasul vechi de jos. Cina si cazare in Aman.

Ziua 4a – Mic dejun.Deplasare spre valea Iordanului si vom vizita locul botezului lui Iisus,intr-un mare parc amenajat de iordanieni pe malul sting al riului Iordan,biserica Greco-ortodoxa, si altele,in apropiere de varsarea Iordanului in Marea Moarta. ne indreptam spre granita si vom trece din Iordania in Israel, peste riul Iordan pe podul Alenby in dreptul orasului Ierihon-cel mai vechi oras din lume. Prima oprire in Israel va fi la Qumran-(vechiul Centru al Esenienilor) la Marea Moarta.La cerere baie in Marea Moarta la strandul chibutzului Kalia.Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice.Intrare in IERIHON-cel mai vechi oras din lume- vizita la “Dudul lui Zacheu” si la Biserica romaneasca. Continuam la Ierusalim.Cina si cazare Hotel 4*.

PROGRAMUL POATE FI COMPRIMAT SI REALIZAT IN 3 ZILE