Israel

Din programele Israel – Tara Sfinta

 

BETLEHEM Vizitarea bisericii orodoxe si a criptei unde s-a nascut Domnul Vizitarea bisericii romano –catolice Sf.Ecaterina.Vizita la Grota Laptelui. Tur cu Portile Cetatii Vechi,vizita pe Mt. Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului si Foisorul “Cina cea de Taina”,Mormantul Marelui Rege David.Vizita la zidul Plingerii-in cetatea veche.

Incepem pelerinajul urcind pe Muntele Scopus,pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului si al Sfintei Cetati-Muntele Maslinilor vizitarea Manastirii Eleon, a Bisericii Pater Noster(Tatal nostru)si a Bisericii “Dominus Flavit” (Domnul a plins). Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor,Biserica Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Vom intra in cetate prin Poarta Sf. Stefan.Vizitarea casei in care a locuit Maria in Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Statii in care s-a oprit Isus pe Drumul Crucii,pina la Sfintul Mormant.Urcare pe Golgota,Piatra ungerii,vizitarea tuturor paracliselor sfinte.

Deplasare Ierusalim- Ein Karem-patria Sf. Ioan Botezatorul, vizitarea bisericii si a criptei in care s-a nascut “cel mai mare om nascut dintr-o femeie”, fintina Fecioarei Maria si in continuare la LOD-Lyda pentru a vizita biserica in care se pastreaza moastele Sfintului Gheorghe-biruitorul-continuare spre Tel Aviv. Tur al orasului Tel Aviv-Jaffa.Vizita in cetatea Jaffa cu biserica Sf.Mihail si Biserica Sf. Petru,continuata cu scurte opriri la obiectivele turistice din Tel Aviv,cel mai mare oras cosmopolitean din Israel.La cerere timp pentru baie in Marea Mediterana. Reintoarcerea la Ierusalim. Vizita la Caminul si biserica romaneasca din Ierusalim.

Parasim Ierusalimul si ne indreptam spre nordul tarii spre Galileea prin orasul Afula- Nazaret. Vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare constructie de cult din Orientul apropiat si a biserici ortodoxe Sf.Gavril cu izvorul Mariei.Vizita in satul Cana,vizitarea bisericii ortodoxe ridicata pe locul casei lui Simion Cananitul unde Isus a facut prima minune a transformarii apei in vin. Muntele Tabor. Vizitarea bsericii ortodoxe ridicata pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la fata.

Plecarea spre Capernaum,oras denumit si”Cetatea Domnului”(vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat,casa Sf.Petru),Tabgha unde Iisus a savirsit minunea inmultirii piinilor si al pestilor,Muntele Fericirilor.Optional plimbare pe Marea Galileii cu o copie a “barcii lui Iisus”.- Riul Iordan-Chibutz Yardenit ” locul botezului”.

Plecarea spre AKKO “Capitala Cruciatilor”,unul din cele mai vechi porturi din lume.Port-cetate la Mediterana cu o vechime de patru mileni in care au poposit faraonii,regi si mari cuceritori.Vizitarea cetatii care nu a putut fi cucerita de Napoleon Bonaparte si a portului de un pitoresc deosebit.Ne continuam drumul spre Haifa,splendid oras-port la Mediterana,aflat intr-un mare golf la poalele Mt.Carmel. Vom privi Templul cultului Bahai,cu gradinile pe terase suspendate,superioare gradinilor de la Versailles. Vizitarea Manastirii Stela Maris (Steaua Marii) cu grota Proorocului Ilie Tezviteanul. Parasim Haifa si ne indreptam spre spre Aeroportul Ben Gurion.